Lac parchet cerat monocomponent Kober 0.75l L5310-C0.75L

Cod produs: L5310-C0.75L

Descriere

Lacul Kober L5310 este un lac pentru parchet monocomponent, cu uscare rapida la aer, la temperatura mediului ambiant, pe baza de rasina alchido-uretanica, solventi organici, ceara, sicativi si aditivi. Produsul se utilizeaza pentru protectia si decorarea parchetului, a dusumelelor de diferite esente lemnoase, a mobilierului si pieselor din lemn, la interior.

Comparativ cu un lac de parchet obisnuit, continutul de ceara ii confera o buna rezistenta la zgariere, la apa si la lovire, motiv pentru care se recomanda pentru protectia parchetului in institutiile publice. Lacul formeaza o pelicula lucioasa cu rezistenta sporita la exploatare in conditii de trafic normal si intens.

Avantaje:

  • rezistenta excelenta la agenti chimici;
  • uscare rapida;
  • aderenta buna la suport;
  • luciu ridicat rezistent in timp;
  • durabil si usor de intretinut;
  • nu contine plumb.

 

Pentru diluare se utilizeaza diluantul D551. Prin pensulare, produsul se aplica ca atare sau diluat 5-10%, iar prin pulverizare cu aer, produsul se aplica diluat circa 10%. Consumul specific este de aproximativ 14 mp / litru / strat, iar intervalul pentru reacoperire este de 16-20 ore.

Pregatirea suprafetei de lucru - parchet

Se netezeste suprafata parchetului prin raschetare si apoi, prin slefuire cu hartie abraziva de granulatie medie, pana la indepartarea asperitatilor. Se indeparteaza praful cu un material textil sau prin aspirare. Se aplica apoi, cu pensula/rola lacul L5310. In cazul in care se doreste protectia lemnului impotriva fungilor, se recomanda aplicarea unui strat de lac protector seria IG 5100F (pentru protectia lemnului produsul incolor IG5101F sau pentru protectia, cat si colorarea lemnului, produsul IG 5100F colorat). La 6 ore de la uscarea lacului protector se aplica 1-2 straturi lac L5310. Dupa aplicarea primului strat de lac seria L5310, se lasa sa se usuce pelicula, apoi se slefuieste suprafata cu hartie abraziva de granulatie medie. Timpul de uscare pentru slefuire este de aproximativ 16-20 ore. Se desprafuieste suprafata si se aplica un nou strat de lac. Daca nu s-a obtinut o pelicula lucioasa se aplica un al 3-lea strat de lac L 5310, fara slefuire intermediara, la un interval de 16 ore. In cazul unui parchet care a mai fost acoperit cu un lac, se slefuieste suprafata cu hartie abraziva de granulatie medie, se indeparteaza praful si se aplica apoi 1-2 straturi lac L5310. Suprafata se poate supune la uzura dupa 3 zile de la aplicarea ultimului strat de lac L5310.

Pregatirea suprafetei de lucru - mobilier si piese din lemn

Se curata lemnul, se degreseaza cu o laveta imbibata cu diluant D 551 pentru indepartarea petelor de grasime, uleiuri sau a altor impuritati care pot compromite aspectul acoperirii si durata de viata a acesteia. Se indeparteaza si se inlocuiesc portiunile de lemn atacate, se niveleaza suprafata cu un chit cu uscare rapida pentru lemn, dupa care se slefuieste substratul cu hartie abraziva de granulatie 240-300. Se desprafuieste suprafata si apoi se aplica 1 strat de lac protector seria IG 5100F. Dupa uscarea ultimului strat de lac protector (6 ore), se aplica primul strat de lac seria L 5310. In functie de incarcarea dorita, se pot aplica 1-3 straturi de lac seria L5310.

Transport contra cost prin firme de curierat. Transport GRATUIT în Mun. Câmpina și împrejurimi, în funcție de valoarea comenzii!
Finalizeaza Comanda si Noi iti Vom Comunica Detaliile de Transport !
Daca nu gasesti toate produsele necesare pe site, da-ne de veste ! Sunt sanse mari sa le avem sau sa le putem aproviziona !

Te rugam suna pentru disponibilitate

Disponibilitate: Intreaba la 0720.58.28.28